museuciencies

An error occurred,
please try again.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució amb més de 140 anys d’història que conserva un patrimoni de més de tres milions d’exemplars en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica.

Aquest valuós fons  s’ha anat enriquint any rere any amb espècimens obtinguts gràcies a donacions particulars, a convenis amb el Parc Zoològic i els parcs naturals de Catalunya, i també per la pròpia recerca del Museu.

La Fonoteca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona inclou principalment enregistraments d’espècies presents a Catalunya i de distribució paleàrtica, si bé hi ha altres regions zoogeogràfiques que també hi són representades.

El fons propi consta de més de 1.400 enregistraments inèdits degudament catalogats i documentats, que es troben a l’abast de tots els interessats en el món dels sons naturals (sota demanda). Els enregistraments realitzats per l’equip de la Fonoteca i del Museu constitueixen el volum més significatiu de la col·lecció, que inclou enregistraments d’ocells, mamífers, amfibis, rèptils i d’invertebrats.

En aquest espai us anirem publicant una mostra dels sons de la Fonoteca.

museuciencies's latest sounds

  • Currently /5 Stars.

Cant de la cigala grossa, continu, amb variacions de ritme i intensitat molt característiques. Canto sin interrupciones, con variaciones de ...

  • Currently /5 Stars.

Ratpenat de cova, forma grans colònies, molt sovint en coves, mines abandonades, tunels... Gravació feta en un avenc al , ...

more...